De voorbereiding van schilderwerk is essentieel voor een goed resultaat. Er zit hier geen verschil in verfspuiten of regulier rollen.

Hier volgen de belangrijkste voorbereidingen voor uw schilderwerk.

1. Ontvetten:

Door het oppervlakte te ontvetten kan grondverf zich beter aan het hout hechten. Ontvetten doet u eerder dan schuren zodat het vet niet dieper in het houtwerk komt te zitten.

2. Schuren:

Houten kozijnen, vloeren, trappen al het houtwerk dient opgeschuurd te worden alvorens u begint met verfspuiten. Hierdoor krijgt de verf meer grip en hecht het beter.

3. Grondverf:

Grondverf zorgt voor hechting van verf.

Metaal of kunststof: werkt u eerst voor met primer.
Stucwerk: absorbeert verf waardoor u veel verf verliest. Indien u eerst een voorstrijkmiddel gebruikt ondervangt u dit probleem.
Hout: is hout geschuurd of niet behandeld dan heeft het eerst grondverf nodig. Dit geeft uw spuitwerk een mooi glad resultaat.

  • Hout: onbehandeld of kaal geschuurd hout heeft een grondverf nodig. Grondverf vult kleine oneffenheden op en zorgt dus voor een glad resultaat.
  • Stucwerk: nieuw stucwerk zuigt verf op, waardoor er veel lagen verf nodig zijn voor een mooi resultaat. Om dit tegen te gaan kunt u het beste kiezen voor een voorstrijkmiddel.
  • Metaal of kunststof: als u metaal of kunststof wilt schilderen dan moet er eerst een primer aangebracht worden.

Houtrot: dient u eerst weg te snijden en te vullen met een vulmiddel.
Verwijderen oude verf: dit kunt u doen door een bijtmiddel in te zetten en de verf af te krabben. Een andere methode is de inzet van een verfbrander, de hete lucht zorgt ervoor dat u de verf makkelijk met een krabber kunt verwijderen.