Onzekerheid over verfspuiten

Verfspuiten bestaan al decennia en worden wereldwijd zeer veel gebruikt door consumenten en professionele gebruikers. Met name in de Verenigde Staten is het gebruik van een verfspuit algemeen goed.

Desondanks heerst er nog altijd onzekerheid bij consumenten, sterker nog onlangs hadden wij een klant die een heel huis zelf had gebouwd en toch het enige waar hij onzekerheid over uitte was de verfspuit. “ Kom niet alles onder de verf als een verfspuit gebruik” “ is het niet moeilijk”?

Iemand die een heel huis zelf heeft gebouwd en toch deze zorgen uit, dit zet te denken.

Laten wij beginnen met de grootste onzekerheid: Komt alles onder de verf te zitten?

Hier kunnen wij volmondig nee op antwoorden! Ja de filmpjes van Wagner zijn te steriel en ja je dient af te plakken. Echter dien je dat ook niet te doen bij gewoon rollen?

Verfspuiten gaat altijd goed indien de volgende stappen worden opgevolgd:

  1. Lees de handleiding, wij zelf en veel van onze klanten beginnen eerst en gaan dan pas de handleiding lezen. Doe dit niet bij verfspuiten.
  2. Zorg dat de spuitkop altijd recht naar de muur wijst, ga niet zwenken.
  3. Afstand van de spuitkop tot de muur is 20 centimeter. Bij een grote afstand is er veel minder controle.
  4. Verffabrikanten geven een “ werkbeschrijving “ hierin staat hoeveel u eventueel moet verdunnen en eventueel welke spuittip ( afhankelijk van het model) u dient te gebruiken.
  5. Indien u banen ziet tijdens het verfspuiten dient u de verf meer te verdunnen of een grotere tip of spuitkop te gebruiken.
  6. Bedek altijd de vloer en plak minimaal 30 centimeter af bij de randen van de muur.
  7. Maak de verfspuit altijd goed schoon na gebruik

Verfspuiten is niet moeilijk en gaat snel met een bijzonder mooi resultaat indien de bovenstaande punten opgevolgd worden. Bij twijfel neem altijd contact met ons op. Hier zijn wij voor!