Snelheid van werken

Hoe snel kunt u nu eigenlijk met een verfspuit werken?

Wij maken het vergelijk tussen een verfspuit en een kwast / roller, dit is namelijk de meest gebruikte werkwijze van het verven van een muur. In onze video laten wij het verschil in snelheid zien, tussen de volgende werkwijzen:

Voorbereiding en schoonmaken

In deze video is de voorbereiding en het schoonmaken niet meegenomen. Hiervoor willen wij het onderstaande vergelijk meegeven.

Afplakken

Qua voorbereiding verschilt het werken met een kwast / roller en een verfspuit nagenoeg niets. Het enige verschil is dat u moet werken met afplaktape met folie ipv enkel tape. Onze afplakset bevat hiervoor de juiste onderdelen waardoor u direct aan de slag kunt. Extra duur: enkele minuten.

Voorbereiden verf

Bij het verven met een kwast / roller giet u de inhoud van de emmer / kan verf in een verfbak. Van hieruit kunt u direct aan de slag. Bij een verfspuit giet u de inhoud van de emmer / kan in een emmer. Hieraan voegt u wat water toe en gaat u roeren totdat de verf goed aangelengd is. Extra duur: ± 2 minuten.

Schoonmaken

Een verfspuit dient net als uw kwast / roller schoongemaakt te worden. Bij een kwast / roller bent u hier net wat sneller mee klaar dan bij een verfspuit. Het verschil is ± 5 minuten.

U bent met een verfspuit dus ongeveer 10 minuten extra kwijt aan voorbereiding en het schoonmaken. Erg kleine ruimtes leveren derhalve geen tijdswinst op. Het spuitbeeld van een verfspuit t.o.v. een kwast / roller is daarnaast ook zeer verschillend. Met een verfspuit creëert u een egale laag op de muur, dit ziet er erg strak uit en dient meegenomen te worden in de overweging voor de keuze voor een verfspuit.