Voorbereiding van uw verfklus

Verfspuiten gaat razendsnel met een Airless, HVLP of HEA machine. Met dit soort verfspuiten heeft u binnen een paar minuten een muur in uw woonkamer met een prachtig resultaat van verf voorzien. Het minder leuke gedeelte van verfspuiten is de voorbereiding en reiniging. Dit is een noodzaak om een goed resultaat te kunnen bewerkstelligen.

Muren schoonmaken

Allereerst dient u te beginnen met het schoonmaken van de muren. Gebruik hiervoor een stofzuiger en neem daarna de muur af met lauwwarm water met een mild reinigingsmiddel. Zodra uw muren gereinigd zijn, kunt u door naar de volgende stap.

Prepareer en reinig de muren

Controleer de muren op oneffenheden en markeer deze met een potlood/pen. Gaten en scheuren vult u op met een muurvuller (Alabastine), nadien, zodra het opgedroogd is, schuurt u het op. Voor vers gestucte muren adviseren wij om eerst voorstrijk op de muren te spuiten. Indien u veel oneffenheden heeft weggewerkt en u wilt geen voorstrijk gebruiken, dan adviseren wij een kwalitatieve en goed dekkende verf.

Bescherm meubels en overige objecten in uw woning tegen verfspetters

Indien uw woning gemeubileerd is, haalt u eerst alle gemakkelijk verplaatsbare attributen uit de ruimte. Schuif het grote, niet verplaatsbare meubilair naar het midden van de kamer en bedek deze met plastic. Bedek uw vloer en het overige interieur eveneens met plastic. Plak uw deuren, kozijnen en ramen met papier of plastic af. Houdt er rekening mee dat de overspray van een verfspuit ongeveer 30 cm is. Dit is de minimale "afplakmarge" die u dient te hanteren.

Het product wat u kan helpen bij deze klus, is de afplakset van Wagner.

Plafond afplakken

Indien u het plafond dezelfde kleur wilt geven als de muren wordt het een eenvoudig klus. U begint met verfspuiten van de muren en daarna begint u aan het plafond.

Indien u het plafond niet wilt verfspuiten, of juist een andere kleur wilt geven, dient het plafond wel te worden afgeplakt. Klim op de ladder, tape de hoeken goed af en bedek het plafond met een minimale marge van 30 cm. Nadat u de muren heeft gespoten en de verf is opgedroogd, herhaalt u deze procedure voor de muren.

Het product wat u kan helpen bij deze klus, is de afplakset van Wagner.