Schilderwerk voorbereiden verfspuiten

De voorbereiding van schilderwerk is essentieel voor een goed resultaat. Er zit hier geen verschil in verfspuiten of regulier rollen.

Hier volgen de belangrijkste voorbereidingen voor uw schilderwerk.

1. Ontvetten:

Door het oppervlakte te ontvetten kan grondverf zich beter aan het hout hechten. Ontvetten doet u eerder dan schuren zodat het vet niet dieper in het houtwerk komt te zitten.

2. Schuren:

Houten kozijnen, vloeren, trappen al het houtwerk dient opgeschuurd te worden alvorens u begint met verfspuiten. Hierdoor krijgt de verf meer grip en hecht het beter.

3. Grondverf:

Grondverf zorgt voor hechting van verf.

Metaal of kunststof: werkt u eerst voor met primer.
Stucwerk: absorbeert verf waardoor u veel verf verliest. Indien u eerst een voorstrijkmiddel gebruikt ondervangt u dit probleem.
Hout: is hout geschuurd of niet behandeld dan heeft het eerst grondverf nodig. Dit geeft uw spuitwerk een mooi glad resultaat.

  • Hout: onbehandeld of kaal geschuurd hout heeft een grondverf nodig. Grondverf vult kleine oneffenheden op en zorgt dus voor een glad resultaat.
  • Stucwerk: nieuw stucwerk zuigt verf op, waardoor er veel lagen verf nodig zijn voor een mooi resultaat. Om dit tegen te gaan kunt u het beste kiezen voor een voorstrijkmiddel.
  • Metaal of kunststof: als u metaal of kunststof wilt schilderen dan moet er eerst een primer aangebracht worden.

Houtrot: dient u eerst weg te snijden en te vullen met een vulmiddel.
Verwijderen oude verf: dit kunt u doen door een bijtmiddel in te zetten en de verf af te krabben. Een andere methode is de inzet van een verfbrander, de hete lucht zorgt ervoor dat u de verf makkelijk met een krabber kunt verwijderen.