Haal het beste resultaat uit uw verfspuit!

Met deze 10 stappen kunnen we u begeleiden, naar het mooiste verfspuit resultaat. Met deze korte opsomming van handelingen, voorkomt u oponthoud en begint u direct zoals het hoort.

  1. Vraag de werkbeschrijving van uw verffabrikant op. Hierin wordt aangegeven welke Tip (spuitmondje) u dient te gebruiken en op welk vermogen u de verfspuit dient te zetten. Hiermee vermijd u zichtbare banen in het spuitbeeld. Tevens voorkomt u onnodig veel verf verbruik en het na sputteren van het spuitpistool.
  2. Gebruik een verfspuit waarvoor deze ontwikkeld is, zware industriële verf gaat niet samen met een consumenten verfspuit.
  3. Lees de handleiding. Hierin staan al handige tips, eventuele oplossingen en hoe u dient te beginnen. Daarnaast ziet u de stappen om het toestel schoon te maken, voor hergebruik.
  4. Indien muren net gestuct zijn, adviseren wij het gebruik van voorstrijk. U kunt dit ook met alle verfspuiten verwerken, mits de juiste instellingen en eventueel filter / Tip gebeurd.
  5. Gaat u met uw vingers over de te spuiten muur, geeft de muur nog af? Zorg dat u eerst de kalk of andere substantie verwijderd.
  6. Plak alles goed af. Bij verfspuiten heb je te maken met spuitnevel, zoals bij een roller met spetters. Bedek de delen naast het te spuiten oppervlak met 25cm afplak materiaal. Indien nodig ook de vloer, op ramen, etc. Het verfspuiten zelf gaat zeer snel. De meeste tijd bent u kwijt met de voorbereiding / afplakken. Zorg ervoor dat dit goed gebeurd.
  7. Klaar om te beginnen? Begin eerst op een stuk karton, papier, plank, etc. om het spuitbeeld te testen. Is de aanzet teveel? Stel de verfspuit bij en begin daarna op de muur.
  8. Zorg ervoor dat de spuitkop op 15 - 20 cm afstand van de muur wordt gehouden en zoveel mogelijk loodrecht op de muur wordt gericht. Begin met het trekken van banen op de vloer (wanneer deze is afgeplakt) en trek de baan in een vloeiende beweging naar boven. Eenmaal boven, dan trekt u de baan ernaast naar beneden. Laat de trekker los als u boven bent en begin weer, als u de baan naar beneden start. Dit voorkomt verfophoping helemaal bovenaan of onderaan de baan.
  9. Ziet u banen, maar geen verdikking aan de zijkanten? Uitstekend! Rustig laten drogen het resultaat wordt zeer mooi.
  10. Bent u klaar? Reinig de machine zorgvuldig, zodat u de volgende keer, de machine weer optimaal kunt gebruiken. Raadpleeg hiervoor ook de handleiding.

Als u vragen, of onzekerheden heeft, mail of bel ons dan. Wij staan u graag te woord.